1459095_10152769167499160_3312536747985872024_nAmbulanta e parë që shërbeu me ndihmën mjeksore banorët e dy fshatrave Llojan dhe Vaksincë por edhe më gjër, Objekti ka qenë i vendosur në mes dy fshatrave, ka punuar pa ndërprerë deri në fund të vitit 2000, Në luftë dhe pas luftës gjithçka u shkatrruar nga ushtria Maqedonase, dhe nga disa persona të cilët për interesa personale morën çka xhetën aty, prishnin objektet publike për ti rregulluar objektet personale.

Më vonë u privatizua Shtëpija e Shëndetit duke mar për sipër këtë pun të shkelqyer mjeku Bunjamin Selmani dhe gjithçka u normalizu duke e kthyer shërbimin mjeksorë ndaj banorëve të kësaj ane edhe më mir se sa në gjendjen që ishte më parë.
Më von dr. Bunjamin Selmanie mbylli Shtëpin e Shëndetit për tre arsye, e para specializimi, e dyta aspekti ekonomik që ju desht për të pas aparatura më të mira apo për shum X raste tjera, dhe e treta, mungesa për të lën zavendësim (mjek të tjerë).

Pastaj në këtë objekt u vendosën Ofiqarët në shërbim administrativ të tre fshatrave, Llojanë, Vaksincë dhe fshati malor Shtrazë , që ky shërbim administrativ ende po vazhdon, por si duket puna dikuj po i pengon, këtë shërbim dhe këtë objekt që me ç’do kusht duan ta shkatrrojnë, shkatrruesit e pa moralshëm./llojani.info