Kastriot Abdyli

6Dhj - 0 - Kategoria: Llojanasit

Kastriot Abdyli, i lindur10.II.1972
Shkollën fillore në “Meto Bajraktari” Prishtinë,
Shkollimin e mesëm në “Ibo Llolla Ribar” – Prishtinë,

Edukimi Universitarë:

1.Aktrimin në Fakultetin e Aktrimit në Akademin e Arteve në Universitetit të Tetovës.
2. Ekonomikun në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës.
3) Studimet posdiplomike-master në Fakultetin e Regjisë, drejtimi regji filmi, mentor Isa Qosja.,
4) Kurs posuniverzitarë Mardhëniet Ndërkombëtare në Diplamaci –
Akademia Diplomatike Shqiptare – Tiranë

Puna:
1999 – 2000 në Ministrin e Financave të Kosovës (isht AQF)– Analist
Buxheti
2000 – 2001 në Kosova Buisnes Support USAID – Kshilltarë biznesi dhe Menagjer Ndërlidhës
2001 – 2004 në Post dhe Telekomin e Kosovës – Kontroll i lartë biznesi dhe finace
2004 – 2006 në Qeverin e Maqedonisë – Sekretarë Shtetëror në Ministri të Kulturës,
2007 -2010 në Post dhe Telekomin e Kosovës – Zyrtrë kryesor i operativës së Postës
2010 – ende në Post dhe Telekomin e Kosovës – Menagjer i Departamentit të Shërbimeve Postare

Veprimtaria artistike:
Kthimi -Filmi i metrazhit të shkurtër- regjisor
Dokumentarin “Skenderbeu në Shkup”- regjisor
Emisioni “Afër” – regjisor
Në process filmi artistik i metrazhit të gjatë “Kthimi”
Aktori i disa shfaqjeve teatrore dhe filmike si: Banorët e Shpellës, Gjurmët, Shi me
gjak, Kohë lufte etj.

 

Aktivitetet tjera:
Nënkryetrë i Unionit të Studentëve të Universitetit të Tetovës.
Gazetar në revistën “Studenti” revistë e studentëve të Universitetit të Tetovës. Korrespondent për revistën” Bota Re” revistë e studentëve të Universitetit të Prishtinës
Kryetarë i Komisionit për “Drejtën Atoriale” në Qeverin e Maqedenisë